U Fiatu ‘pune ruke posla‘: Predstavljeni novi 500 RED i Tipo Cross SW, crossoverski karavan

500 RED dobiva sustav ‘Sanitizing Glove Box‘, koji uključuje UV-C lampu unutar pretinca na suvozačevoj strani za dezinfekciju

Fiat je upravo najavio novi paket za svoju ponudu ove godine, koja uključuje novi Tipo Cross SW, neke manje izmjene na 500X i niz novih RED izdanja stvorenih kroz suradnju s organizacijom za borbu protiv pandemije (RED).

image

Počevši od 500X RED, SUV dobiva novi amblem ‘500’ sprijeda i ‘FIAT’ natpis straga koji zamjenjuju Fiatov logo i kromirani naglasak. Ove promjene odnose se na cjelokupnu ponudu modela MY22 500X, uključujući razine opreme Cult, Club, Cross i Sport. Od prošle godine, SUV dolazi u Hatchback i Dolcevita (meki krov) varijantama.

image

Još jedna važna najava, možda skrivena između redova’, je novi Fiat Tipo Cross karavan (SW). Avanturistička Cross varijanta bila je dostupna isključivo kao hatchback s petero vrata, ali sada je model dobio i praktičniju SW izvedbu, ostavljajući limuzinu kao jedini tip karoserije koji nije dobio ‘crossoverizaciju’.

image

Kao i njegov manji brat, Tipo Cross SW dobiva 17-inčne alu naplatke, plastične obloge na branicima i bočnim pragovima, aluminijske zaštitne ploče, povećan razmak od tla (40 mm) i potpuna LED prednja i stražnja svjetla. Duži stražnji prevjes donosi povećanje prtljažnika za 110 litara, te sada ima volumen od 550 litara.

image

Što se tiče specijalnog RED izdanja Tipa, on dobiva Passione Red eksterijer s retrovizorima u boji karoserije, RED amblemima na stupovima i presvlake Sequal Marina Plastic s crvenim šavovima. Model će također biti dostupan u nijansama Colosseo Grey, Gelato White i Cinema Black, ali će retrovizori u svakoj varijanti biti crveni.

image

Tu je i Panda RED, koja se temelji na izvedbi City Cross koja je osvježena prošle godine, što znači da dobiva isti izgled crossover i 1,0-litreni blagi hibridni motor. Što se tiče specifikacija, u pitanju su iste boje, oznake i presvlake interijera koje dobiva Tipo RED.

image

Dodatno, novi 500 RED dobiva sustav ‘Sanitizing Glove Box’, koji uključuje UV-C lampu unutar pretinca na suvozačevoj strani koja dezinficira sve što mu bude izloženo. Lampica se aktivira tipkom na središnjoj konzoli, dok vanjsko plavo svjetlo obavještava kada je 3-minutni ciklus završen. To znači da možete jednostavno dezinficirati svoj pametni telefon, ključeve i druge male predmete svaki put kada uđete u automobil.

image

RED su 2006. godine osnovali Bono i Bobby Shriver s ciljem borbe protiv AIDS-a. Kroz partnerstva s raznim robnim markama, RED je do danas prikupio gotovo 700 milijuna dolara za Globalni fond. Nakon koronavirusa, kompanijin cilj je sada prikupljanje sredstava za ‘jačanje zdravstvenih sustava i podršku programa spašavanja života u zajednicama koje su najteže pogođene pandemijom’.

Share This