Na ovogodišnjem 89. salonu automobila u Ženevi, velika pozornost posvećena je brandu FCA, jer su predstavili dva nova konceptna vozila (Fiat Centoventi, Alfa Romeo Tonale) i dva hibrida kod Jeep branda:

Alfa Romeo Tonale nastavlja tradiciju Stelvia i nosi ime po još jednom planinskom prijevoju u Italiji (Passo Tonale). Navedeni je niži od Passo Stelvia, a i novi koncept Tonale je manji od modela Stelvio. Konceptni automobil Tonale prvi je kompaktni hibridni Alfa Romeo i prvi kompaktni terenac Alfa Romeo. Trenutno nema informacija o tome kada će koncept postati serijsko vozilo.

Znamo da će se krajem 2019. i početkom 2020. godine Jeepova paleta automobila nadopuniti s dva hibrida: u Ženevi, FCA predlansirno pokazuje novi Renegade i Compass s hibridnom električnom tehnologijom. Nova PHEV tehnologija poboljšava terenske performanse u Jeepu, jer iskorištava visoku kontrolu zakretnog momenta tijekom pokretanja. Kombinirani rad oba pogonska sustava osigurava do 240 KS.

       

Fiatov konceptni automobil Fiat Concept Centoventi, je nova prekretnica u Fiatovoj priči. Riječ je o sasvim električnom vozilu, i kod principala kažu, da je to “trend setter“ koji utjelovljuje bit marke: “The ABC of cars. Affordable But Cool”. Vozilo je dizajnirano modularno, omogućujući korisnicima da ga sami personaliziraju – ne samo u izgledu, već i u smislu njihovih potreba i želja za upotrebu vozila. Datum početka proizvodnje još nije poznat.

     

    

Share This