Mediji postavili Ceeda rame uz rame s najboljim novim modelima u zadnjih 12 mjeseci

Kijin novi obiteljski hatchback Ceed plasirao se u najuži izbor za prestižno priznanje Europski auto 2019. godine. Po mišljenju europskih medija novi Ceed spada među 7 najboljih novih modela vozila, koji su lansirani u zadnjih 12 mjeseci.

Glavni aduti: profinjenost, suvremen dizajn, vozna svojstva i napredne tehnologije


Novi model, koji je u većem dijelu Europe u prodaji od ljeta, temelji se na istim ključnim adutima s kojima se proslavio već na samom početku. Njegov zreo i sportski izgled združen je s naprednim novim tehnologijama, koje ga čine još udobnijim, praktičnijim i sigurnijim.
Ceedova ponuda novih turbo motora te ovjes i upravljivost, prilagođeni europskim vozačima, razlog su da je novi model još zabavniji i ugodniji u vožnji u odnosu na prethodnika, a za kvalitetu svakog primjerka Ceeda jamči Kijino jedinstveno 7-godišnje tvorničko jamstvo.

Druga nominacija Ceeda za auto godine i Kijin treći plasman u finale


To je već drugi put da je Ceed ušao u finale izbora za Europski auto godine – prva generacija modela u finalni se izbor plasirala 2008. Ujedno je to i druga godina zaredom da se Kia našla u najužem izboru, jer je prošlogodišnji finalist bio gran turismo Kia Stinger.

Emilio Herrera, izvršni direktor Kia Motors Europe, o ulasku u finale rekao je: “Ceed je u Europi u prodaji više od desetljeća i predstavlja temelj Kijinog rasta na Starom kontinentu. Nova generacija je dizajnirana i napravljena isključivo za europske kupce te se, kao i prethodnici, proizvodi u Slovačkoj. To je europski automobil u svakom smislu, a rastući broj kupaca potvrđuje njegovu nenadmašivu kombinaciju vrhunske kvalitete, prelijepog dizajna i naprednih tehnologija.”

Od početka proizvodnje krajem 2006. godine su u tvornici u slovačkom gradu Žilina proizveli više od 1,3 milijuna primjeraka modela Ceed. Novi model je trenutno raspoloživ u dvije izvedbe: kao 5-vratni hatchback Ceed i karavanski Ceed Sportswagon.

Prodaja novega ProCeeda i Ceeda GT kod nas počinje početkom veljače


Ceedova obitelj će se povećati početkom 2019. dolaskom novog sportskog hatchbacka Ceed GT i novog ProCeeda – 5-vratne izvedbe shooting brake, koji oduševljava očaravajućim dizajnom kao i prostranošću te praktičnošću karavana.

Proizvodnja ProCeeda,  premijerno predstavljenog na ovogodišnjem salonu automobila u Parizu, već je počela, a kod nas ga očekujemo početkom veljače.

ProCeed, najelegantniji član obitelji Ceed, bit će ekskluzivno raspoloživ samo u izvedbama GT i GT Line.

Upoznajte Kia Ceed.

***

Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Kompanija osnovana 1944. godine proizvede oko 3 milijuna vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 51.000 ljudi, godišnje prihode od 47 milijardi dolara i njihov adut je europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Pri zadovoljstvu kupaca pogotovo odskaču modeli Soul i Sorento, koji su u studiji 2016 JD Power IQS pobijedili u svojim kategorijama, dok je Kia zauzela 1. mjesto od svih brandova. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjava svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i UEFA Europa League, najvećeg klopskog natjecanja na svijetu te glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.

Share This