Ideja da se redefinira stil vožnje s nečim što nije motocikl, a niti automobil nije nova. Tricikl koji se ne naginje, ali ima ručke, što ga čini ne tako zahtjevnim kao motor, ali je zabavnije od automobila, Can-Am je napravio prije deset godina. Ali tadašnji Spyder previše je putnički, previše udoban, premalo interaktivan, previše prilagodljiv, preskup za novu generaciju. Zato sada na ceste dolazi Rykervozilo koje vozačko iskustvo dovede na jedinstven način – sa sloganom “ride like no other.”

Recimo odmah na početku: nije i ne želi biti motocikl, nije namijenjen zakletim vozačima motocikla, nego onima koji žele drugačije iskustvo na cesti. U osnovi, kao gokart s ručkama, zbog ne nagibanja, daje veći subjektivni osjećaj brzine u zavoju i omogućuje driftanje bez mogućnosti pada. Da, vozi se drugačije, zabavno i atraktivno! Između ostalih vozila, kao i tricikla, ističe se na isti način kao i Spark (Trixx) među vodenim skuterima. A to nije mišljeno samo u zabavnom stilu lagane vožnje, već i u izgledu vozila kao i imidžu vozača. I ne samo dok vozite, već i parkiran ne ostavlja nikoga ravnodušnim! On je drugačiji i zapanjujući.

 

A zabava iza upravljača samo je jedna od Rykerovih značajki. Jeftiniji je od većine motocikala istog volumena i u osnovnoj verziji predstavlja samo polovicu cijene Spydera F3. Manja cijena također je rezultat nekih praktičnijih tehničkih rješenja – stoga, na primjer, nema pojačalo servo upravljača, što mu daje izravnije iskustvo vožnje i bolji osjećaj za cestu. Isto vrijedi i za beskrajno promjenjiv CVT mjenjač, što znači da ne razmišljamo o motoru i mjenjačima, već samo o vožnji. I ne koristi remen za konačni prijenos, već osovinu koja ne zahtijeva toliko održavanja.

A tu je i fleksibilnost, u čemu je Ryker stvarno nešto posebno, kako u opcijama tako i u načinu izbora. Već u osnovi postoji U-fit sustav s kojim je jednim potezom lako podesiti položaj upravljača i pedala (kao i kočnica), prilagođavajući ga ne samo veličini, već i raspoloženju – stilu vožnje koji može ići od sportskog do “čoperskoga”.

Ryker, uz sve to, u potpunosti opravdava svoje ime, što znači snažan vođa ili zabavan, razigran momak. Zbog lakoće vožnje i niskog sjedala, idealno prijevozno sredstvo je, naravno i za cure.

Ponudu AC Prikratki pogledajte na linku u nastavku:

https://autoprikratki.hr/trgovina/?swoof=1&glavna_kategorija=nova-vozila&paged=3

 

Share This