O NAMA KONTAKT KAKO DO NAS
ServisiNaš stručni servis i djelatnici osposobljeni su za sve operacije na Vašem vozilu. Stalna stručna osposobljavanja djelatnika i potpuno opremljena servisna radionica jamstvo su Vašeg zadovoljstva.Ovlašteni smo servis za slijedeće brandove : CITROEN, KIA, FIAT, ALFA ROMEO, LANCIA, JEEP, HUMMER, CADILLAC, CORVETTE, PIAGGIO, APRILIA, VESPA, GILERA, MOTO GUZZI, DERBI, BRP – SEA DOO, CAN-AM, TOHATSU.

Za sav navedeni program naši servisni centri posjeduju najsuvremeniju dijagnostičku opremu i stručno osposobljen kadar. Kod asistencije na raspolaganju stoje dvije vučne službe koje mogu promptno reagirati u slučaju vuče vozila. U sklopu servisne radione nalazi se limarija i praonica vozila koja će se pobrinuti za izgled Vašeg vozila.


Zašto su bitni redoviti servisni pregledi ?

Svako vozilo bez obzira na marku, starost i namjenu zahtjeva određeno održavanje i povremene kontrole najopterećenijih (u pravilu i najbitnijih) dijelova. Redoviti servisni pregledi najbitniji su element za sigurno funkcioniranje Vašeg vozila, koji će uz pravilnu uporabu jamčiti potpunu pouzdanost i Vaše zadovoljstvo.

Bitni dijelovi vozila

1. Kočioni sustav -

Složićemo se da je ovaj sustav jedan od najopterečenijih i najbitniji element Vaše sigurnosti koji mora u datom trenutku brzo i precizno reagirati na Vaš zahtjev. Stoga je izuzetno važno kontrolirati kočioni sustav prema slijedećem rasporedu

 • Kočione pločice – svakih 10.000 – 30.000 km
 • Kočioni diskovi – svakih 10.000 – 30.000 km
 • Kočioni bubnjevi – svakih 20.000 km
 • Kočiona tekućina – svakih 20.000 km / izmjena svakih 2 godine ili 40.000 km
Ne odgađajte kontrolu i izmjenu dijelova kočionog sustava kako biste izbjegli eventualne neugodnosti prilikom korištenja Vašeg vozila.

2. Filteri –

Razlikujemo nekoliko vrsta filtera ovisno o nihovoj svrsi, a izmjenu vršimo prema slijedećem rasporedu

 • Filter ulja – izmjena svakih 10.000 – 30.000 km ovisno o preporuci proizvođaća i prijeđenim kilometrima unutar 12 mjeseci
 • Filter goriva – izmjena svakih 20.000 – 40.000 km ovisno o preporuci proizvođaća i prijeđenim kilometrima unutar 24 mjeseca
 • Filter klime – izmjena svakih 20.000 – 40.000 km ovisno o preporuci proizvođaća i prijeđenim kilometrima unutar 12/24 mjeseca

3. Ulje –

Osim kočionog ulja koje smo spomenuli te motornog ulja koje je uz kvalitetno gorivo jamac dobrog rada motora svakog vozila, vrlo je bitno kontrolirati i ulje mjenjača te ulje servo upravljača ukoliko vozilo ima takav sustav. Izmjene su regulirane preporukama proizvođaća no obično su unutar slijedećih perioda :

 • Motorno ulje – kontrola svakih 1.000 km / izmjena svakih 10.000 – 40.000 km ovisno o prijeđenim kilometrima i uvjetima korištenja unutar 12/24 mjeseca
 • Ulje mjenjača – kontrola svakih 12 mjeseci / izmjena na 100.000 – 150.000 km ovisno o preporuci proizvođaća i uvjetima korištenja

4. Pogonsko remenje / lanac –

Od pogonskog remenja razlikujemo zupčasti te klinasti (stazni) remen. Oba su vrlo bitna za rad Vašeg motora te je vrlo bitno kontrolirati njihovu istrošenost, starost kao i zategnutost. Kod nekih proizvođaća se umjesto zupčastog remena koristi lanac. Izmjene su regulirane preporukama proizvođaća i obično su unutar slijedećih perioda :

 • Zupčasti remen + zatezač – kontrola svakih 12 mjeseci / izmjena od 80.000 – 160.000 km ili 5 godina ovisno o preporuci proizvođača
 • Klinasti (stazni) remen - kontrola svakih 12 mjeseci / izmjena od 80.000 – 160.000 km ili 5 godina ovisno o preporuci proizvođača
 • Lanac - kontrola / zatezanje / izmjena na 160.000 km ovisno o preporuci proizvođača

5. Svjećice kod benzinskih motora / grijač kod diesela -

Kako je kod benzinskih motora bitan rad svjećica koje omogućuju pravilno paljenje smjese tako je i kod dieselskih motora vrlo bitno redovito kontrolirati grijaće koji pripremaju dieselsko gorivo. Izmjene su regulirane preporukama proizvođaća i obično su unutar slijedećih perioda:

 • Svjećice – kontrola svakih 12 mjeseci / izmjena na 60.000 - 100.000 km ovisno o preporuci proizvođača
 • Grijači – kontrola svakih 12 mjeseci / izmjena na 60.000 - 100.000 km ovisno o preporuci proizvođača

6. Spojka – kvačilo

Za prijenos snage motora prema mjenjaču je zadužena spojka. Trajnost spojke največim dijelom je određena načinom uporabe vozila, te može varirati od vozila do vozila kao i od vozača do vozača. Uz samu spojku neophodno je kontrolirati cijeli sustav od sajle ili hidrauličkog cilindra preko lamele do potisnog ležaja.

7. Ovjes, gume i kotači –

Udobnost kao i držanje vozila na cesti usko je povezano sa ovjesom koji se sastoji od opruga, amortizera, stabilizatora, neovisnih ramena i dr. Redovitom kontrolom svih dijelova ovjesa zadržavate udobnost kao i sigurnost upravljanja. Kontrola pritiska u gumama jedna je od radnji koju bi svakako trebali obavljati barem svakih 1000 km kako bi bili sigurni da su sve gume pod istim tlakom i time izbjegli neravnomjerno kočenje, podupravljanje ili oštečenje. Također, izuzetno je bitno držati se preporuke proizvođača o tlaku ovisno o opterećenosti, te dimenzijama guma koje se sukladno prema homologaciji mogu montirati na vozilo. Vodite računa o pravovremenoj izmjeni ljetnih i zimskih guma.

8. Svjetlosna oprema –

Svaki put prije nego krenemo vozilom osnovna stavr kao i paljenje vozila bila bi kontrola svjetlosne opreme. U 10 sekundi letimične provjere možemo biti sigurni da sva oprema radi i da smo sigurni da će nas svi sudionici u prometu vidjeti kao i da ćemo mi vidjeti njih. Prilikom svakog tehničkog pregleda kao i periodičkog servisa kontrolira se snop svjetala (dugih i kratkih), rad svjetala za maglu, pokazivača smjera i stop svjetla. Razvojem novih tehnologija i usvajanjem novih zakonskih odrednicama o sigurnosti na cestama, sve više proizvođača uvodi dnevna svjetla zasebno od kratkih svjetala i pozicijskih svjetala bilo da su u LED tehnologiji ili sa klasičnim žaruljama.

9. Metlice brisača, vjetrobransko staklo –

Svi smo barem jednom ako ne i višeputa isprobali kako je naći se usred zimske noći sa sniojegom na cesti s lošim metlicama brisača i u pravilu bez adekvatne tekučine za pranje vjetrobranskog stakla. Kontrola uzima 20 sekundi, no štedi vrijeme i značajno pridonosi sigurnosti. Nemojte štedjeti na metlicama brisaća i dobroj tekučini za pranje stakla (ljetna/zimska) jer loše metlice smanjuju vidljivost i do 40%.

10. Akumulator –

Prosječni vijek trajanja akumulatora je oko 5 godina, ovisno o uvjetima u kojima se isti koristi. Neka su vozila opremljena pokazivaćem napunjenosti akumulatora, no usprkos tome može se dogoditi da se akumulator isprazni. Kako bi izbjegli moguća neugodna iznenađenja te produljili vijek trajanja akumulatora, osim pregleda napunjenosti baterije prilikom servisa, sami možemo doprinjeti očuvanju kapaciteta:

 • gasiti sve potrošače (svjetla, ventilacija, audio uređaj i sl.) prije gašenja vozila
 • izbjegavati duže periode držanja vozila u „kontaktu“ bez paljenja
 • izbjegavati paljenje potrošaća (svjetla, ventilacija, audio uređaj i sl.) ukoliko je vozilo ugašeno
 • kontrolirati tekućinu u akumulatoru (prema preporuci proizvođača) ukoliko je akumulator ima

Naša tvrtka bavi se i restauracijom oldtimera i ostalih ekskluzivnih vozila. Predstavljamo Vam neke:

Alfa Romeo Spider 1998. god. Alfa Romeo Spider 1992. god. Alfa Romeo Spider 1969. god.

Fiat 500 1970. god.

Zastava 750 1976. god.

Fiat Campagnola


Alfa Romeo

Naša se tvrtka vrlo uspješno bavi i ugradnjom plinskih instalacija već više od 20 godina. Plinski uređaji renomiranih marki Lovato i Landi Renzo, vrlo su pouzdani i cjenovno prihvatljivi te je njihova isplativost višestruka. U slijedećim primjerima navodimo Vam nekoliko primjera ugradnje plinskog uređaja u razna vozila.Za sve informacije obratite nam se na servis@autoprikratki.hr ili telefonom na 042/241-024.

Radno vrijeme servisa je svaki dan od 07.30 do 17.00, subotom od 07.30 do 12.00 sati.

Kontakt info
Zagrebačka 110
42000 Varaždin

Centrala:
042 / 241-024

FIAT, ALFA ROMEO, LANCIA i JEEP
Tel.042 / 241-024
fax. 042 / 240-170

KIA i PIAGGIO
Tel.042 / 241-024
fax. 042 / 240-170

CITROEN
Tel. 042 / 494-939
fax.042/494-936

servis@autoprikratki.hr