O NAMA KONTAKT KAKO DO NAS
500


 

Više o modelu

Točno 50 godina nakon izlaska prvog modela , koji je postao ikona Talijanske autoindustrije i cijelog perioda povijesti, Fiat ubrzava u budućnost.
Svako je mogao redizajnirat 500 jer njegov oblik je dio našeg sjećanja.
Neki Talijanski industrijski uradci nakon rata, kao 500 ili Vespa, ne mogu se promatrati čisto iz estetskih razloga ili gledati kao vježba auto inžinjera koji služi svojoj svrsi.Takvi uradci su revolucionarnog dizajna i referentna su točka iz koje se rađaju nove praktične ideje.Kad se ovako nešto dogodi , rezultat je remek dijelo koje je dio industrijske povjesti.Fiat 500 je jedan od njih.
Ovo je priča koja se priča dva puta.Prva priča o jako velikom broju vlasnika i fanova koji promoviraju auto u dobrom svijetlu, kao pouzdano i ekonomično vozilo, koje postaje sastavni dio njihovog života.Fiat 500 je povezan sa uspomenama, najboljim prijateljima i prvim ljubavima, koje bude slike iz prošlosti koje bi mnogi željeli vratiti.
Od Dantea Giacosa Fiat 500 je prvi put ugledao svijetlo dana 4.7.1957, u razdoblju nakon rata, predstavljajući period radikalnog obnavljanja kompanije i otvorio je put za razdoblje uspjeha u nadolazećim desetljećima, razdoblje koje možemo smatrati jedno od najsvijetlijih u Fiatovih 100 godina.
Novi 500 počinje drugu priču izpočetka.
Fiatov cilj nije bio dizajnirati automobil koji „izgleda kao 500“ nego da ponovo „bude 500“. Novi 500 otvara put za inovativne procese u brojnim detaljima koja su odlična za današnjeg kupca.500 respektira orginalnu ideju u obliku i funkciji, kao što je i očekivano, da može probuditi sve emocije i sjećanja koja sve ikone imaju, dižući ih tako iznad automobila u svojoj klasi.
Ali najvažnije je da ovaj automobil donosi puno novih inovacija u svojoj klasi po prvi puta.
Kao prvo, razvijanje modela sa 3,000,000 entuzijasta koji su svoje ideje ponudili projektu preko www.500wantsyou.com.Ovakav pristup je nov u obliku suradnje između proizvođača i kupaca , stavljajući Fiat u jednu od najotvorenijih organizacija koja je bliska sa svojim kupcima. 500, „the car of the people, by the people“:ovaj slogan sadrži filozofiju iza razvitka projekta koji u najboljoj Fiatovoj tradiciji ulazi u kontekst i tehnologiju koja nikad prije nije bila ponuđena u ovom segmentu vozila.
Prvi puta je automobil lansiran sa punom paletom motora (1.2 s 69 ks, 1.3 MultiJet 75 ks s DPF i 1.4 16v s 100ks) spremni za Euro 5 standarde, dvije godine prije isteka roka, stavljajući Fiat u vodeće proizvođače koji vode brigu o okolišu.
Također je prvi put da automobil u ovoj klasi (3.55 metara) ima 5 zvijezdica na EuroNCAP testovima, a spreman je i za šestu zvijezdicu kad takav test bude proveden.
Sigurnost pod svaku cijenu, koja potvrđuje Fiatovu namjeru da postane vodeći u zaštiti vozila pri udaru, koju potvrđuju prijašnji modeli Grande Punto i Bravo.
Ovo je siguran proizvod a to se vidi iz opreme koju nam nudi: 7 zračnih jastuka kao standardna oprema (jedini koji nudi jastuk za koljena), napredni ESP dostupan sa svim motorima (standardan na motor 1.4 16v 100ks), su apsolutni noviteti u ovom segmentu.


Ovo je prvi „mali automobil“ koji nudi ovako puno sadržaja: 3 motora kod izlaska modela, 12 boja, uključujući 6 retro boja koje donose stil 50-tih i 60-tih godina prošlog stoljeća,15 različitih interijera, izbor ukrašavanja linijama koji se nudi kod skupljih automobila, 9 različitih naplataka i 19 različitih naljepnica (personaliziranje eksterijera), praveći tako 500,000 različitih kombinacija.
500 će na hrvatskom tržištu nuditi u tri nivo opremljenosti; POP kao startna verzija ali i veoma opremljena a slijede verzije LOUNGE i SPORT za one koji žele više elegancije ili sportski indetitet.


Zanosne linije i stil zaobljenih linija

Dizajniran od strane Fiat Style Centra te s proizvodnim pogonima u tvornici Tychy (Poljska), novi 500 je model sa tri vrata te kompaktnih dimenzija: samo 355 cm dug, 163 cm širok, 149 cm visok sa međuosovinskim razmakom od 230 cm. Kompaktni automobli koji privlači svojim mekim i zaobljenim linijama. Njegov „pogled“ donosi osmijeh vozačima koji se bore sa gradskom gužvom svaki dan. Sa atraktivnim oblikom, automobil izgleda blistavo sa strane, pokazujući izbočine minimalno. Prednji kraj je kombiniran između trenutnih Fiat modela i elemenata prvog Fiata 500. Naprimjer, najveća povezanost sa prijašnjim modelom su prednja svijetla te nezaobilazna prednja maska sa starim Fiatovim logom. Štoviše, visoka prednja svijetla daju mu robusnost dok zadnja sadrže velike oblike . Vanjski stil automobila je istaknut sa 12 boja (metalik, pastelna i perla; Funk White) i sve su kombinirane sa velikim izborom tkanine i kože unutar automobila. Na kraju, model 500 je prvi Fiatov automobil koji koristi svoje ime kao logo i smješten je u centar kotača.
Novi automobil kombinira atraktivne, orginalne linije sa novim materijalima koji potvrđuju otisak kvalitete koju automobil pokazuje pri prvom pogledu. Zahvaljujući prostranoj unutrašnjosti, putnici su zaštićeni a svaki detalj je doveden do svršenstva te sadrži puno citata iz prošlosti, koji je proveden modernim jezikom i poboljšan modernim materijalima, kao što je Frau koža, kromirani detalji, dvobojna sjedala.

Facebook
Newsletter

Kontakt info
Zagrebačka 101
42000 Varaždin
Centrala: 042 / 240 273
info@autoprikratki.hr